23/10/2023

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMPRESA DE MERCATS DE TARRAGONA APROVA ENCARREGAR UN NOU AVANTPROJECTE D’HUMANITZACIÓ DE LA PLAÇA CORSINI

Es tracta de la proposta “L’envelat”, presentada per NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs, i que va quedar en segona posició al concurs d’idees

Projecte envelat NUA Arquitectes

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona, va acordar en la seva darrera sessió encarregar un nou avantprojecte d’humanització de la Plaça Corsini als autors de la proposta “L’envelat”, la qual va quedar en segona posició al concurs d’idees que es va convocar inicialment. Així doncs, els estudis NUA Arquitectes, Lligams i l'arquitecta Elisenda Rosàs, seran els encarregats de desenvolupar la idea plantejada per tal de concretar-la en un avantprojecte dimensionat, que respongui a les necessitats tècniques i econòmiques, i que pugui ser adaptable a les necessitats de la Plaça durant totes les èpoques de l’any.

La idea presentada de L’envelat i que ara serà desenvolupada, proposa donar llum i ombra a la Plaça a través d’un envelat que a l’hivern desapareix i a l’estiu es desplega, amb seients lliures per als ciutadans i testos de vegetació amb plantes de la costa tarragonina.

La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç, Montse Adan, ha subratllat que “la Plaça Corsini és un eix vertebrador de la ciutat i la seva humanització ha de ser capaç de convertir la plaça en un espai més amable, sobretot en les temporades de més calor, i d’afavorir a que hi passin coses. La proposta de L’envelat parteix d’una idea funcional i adaptable que estem segurs que no només pot ser capaç de conviure amb l’activitat habitual del mercadet, fires i altres activitats, sinó també de reivindicar encara més la Plaça Corsini com a punt de trobada de tarragonins i tarragonines durant tot l’any”.

Un cop l’avantprojecte sigui entregat, aquest haurà de ser informat pels serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Tarragona. La voluntat és poder desenvolupar el projecte al llarg de l’any 2024, sempre que la situació econòmica ho permeti.

 

Projecte desestimat

Cal recordar que la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat l’any 2021 va ser desestimat pel Consell d’Administració de l’Empresa de Mercats després de considerar finalment la no conveniència tècnica i financera del projecte. Segons el Consell, la proposta “Umbracle” no responia a les necessitats de la plaça i dels veïns i veïnes un cop realitzades les modificacions quant a emplaçament, alçada i dimensions del projecte inicial, com a conseqüència dels informes tècnics elaborats per tots els departaments competents.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Fira del vi DO. Tarragona
27/05/2024

La fira del vi DO. Tarragona torna a la plaça Corsini del 31 de maig al 2 de juny

Durant tres dies parades del Mercat Central i establiments oferiran propostes gastronòmiques que complementaran els vins de 16 cellers de la DO Tarragona.

Ves a la noticia
Logo Tarragona Centre Comercial obert
13/05/2024

El projecte ‘Tarragona Centre Comercial Obert’ amplia el termini d’execució fins al desembre 2024

L’empresa pública Mercats de Tarragona ha rebut la notificació per part del Ministeri d’Economia Comerç i Empresa de la concessió d’ampliació de sis mesos del termini per executar el projecte 'Tarragona Centre Comercial Obert' de manera que s’allargarà fins al 31 de desembre de 2024

Ves a la noticia
fira d'abril 2024
10/05/2024

La fira d'abril a Bonavista supera els 65.000 visitants

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva de la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. Durant sis dies les cinc casetes instal·lades han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art.

Ves a la noticia