14/04/2023

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona aprova per unanimitat desestimar el projecte “Umbracle” d’humanització de la Plaça Corsini

El cost del projecte ascendeix a 123.000€ més el cost de manteniment de 2 anys, molt per sobre dels 90.000€ plantejats inicialment.

pergola corsini

El Consell d’Administració de l’empresa de Mercats de Tarragona, reunit dijous a la tarda, ha aprovat per unanimitat desestimar de forma definitiva el projecte “Umbracle”, proposta guanyadora del concurs d’idees per humanitzar la Plaça Corsini presentada pel despatx d’arquitectura SEA Arquitectos SLP.


Un cop el despatx d’Arquitectura va incorporar al projecte executiu les diferents modificacions sol·licitades pels departaments tècnics de l’Ajuntament, es desprèn el següent:


    •    El cost del projecte ascendeix a 123.000€ més el cost de manteniment de 2 anys, molt per sobre dels 90.000€ plantejats inicialment.
    •    La pèrgola ocupa espais del mercat de venda no sedentària que obligaria a la retirada de concessió administrativa d’alguns marxants, amb la corresponent indemnització.
    •    La proposta de vegetació plantejada continua generant dubtes als tècnics municipals, en relació amb el seu manteniment i a la seva superfície de plantació.
    •    No es disposa de cap informe favorable de Bombers de la Generalitat i no queda justificat un clar accés a la plaça i al mateix Mercat Central per part dels vehicles d’emergència.
    •    Els departaments de Parcs i Jardins, Arquitectura i Enginyeria Civil de l’Ajuntament, van informar desfavorablement.
 


Per tot això, el Consell d’Administració de l’empresa de Mercats ha considerat la no conveniència tècnica i financera del projecte, pel que ha aprovat la seva desestimació.


El president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha destacat: "tenint en compte les modificacions quant a emplaçament, alçada i dimensions del projecte inicial, com a conseqüència dels informes tècnics elaborats per tots els departaments competents, el consell d’administració de Mercats de Tarragona ha pres la decisió més lògica atès que, entre altres motius, el projecte definitiu no responia a les necessitats de la plaça i dels veïns i veïnes"

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Cursa Sant Silvestre i campanya donació Sang Silvestre
13/11/2023

Arrenca la 19a Cursa Sant Silvestre i la 6a campanya de donació 'Sang Silvestre'

El Mercat Central de Tarragona ha acollit, un any més, la presentació d’aquesta tradicional cursa popular i serà el punt de recollida dels dorsals del 29 al 30 de desembre. La cursa es farà el 31 de desembre i per sisè any consecutiu torna la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Tarragona, la ‘Sang Silvestre’

Ves a la noticia
Projecte envelat NUA Arquitectes
23/10/2023

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMPRESA DE MERCATS DE TARRAGONA APROVA ENCARREGAR UN NOU AVANTPROJECTE D’HUMANITZACIÓ DE LA PLAÇA CORSINI

Es tracta de la proposta “L’envelat”, presentada per NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs, i que va quedar en segona posició al concurs d’idees

Ves a la noticia
expo aliments
05/10/2023

El Mercat Central acull l'exposició de gran format "Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant els aliments de manera solidària"

Pretén sensibilitzar sobre el malbaratament sistemàtic d’aliments i la tasca d’aprofitament que duen a terme els bancs dels aliments i altres entitats. La Plaça Corsini acollirà dissabte 7 d’octubre el Gran dinar d’Aprofitament, un àpat obert, gratuït i elaborat amb aliments recuperats.

Ves a la noticia