12/03/2024

El Mercat Central celebra dissabte el 7è aniversari amb una degustació popular i un tast de vins

L’OPP Peix Blau Tarragona cuinarà 1000 racions de fideuà i de seitó fregit el migdia a Plaça Corsini. A la tarda, l’enòleg tarragoní Pol Aluja oferirà un maridatge de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona a l’interior del Mercat. Una dotzena de pollets de gran format il·lustrats per Edu Polo serà un dels reclams infantils durant els dies de Pasqua al Mercat.

actes aniversari MC

Aquest dissabte 16 de març es compleixen 7 anys de la inauguració del nou edifici del Mercat Central i per tal de celebrar aquesta data tan especial amb la ciutadania de Tarragona s’ha programat una degustació popular i un tast de vins al llarg de la jornada.
 
D’una banda, l’OPP Peix Blau Tarragona cuinarà 500 racions de fideuà i 500 de seitó fregit dissabte al migdia a Plaça Corsini. Els tiquets per a les racions es posaran a disposició de la ciutadania de forma gratuïta amb totes aquelles compres superiors a 30€ que es facin a les parades del Mercat el mateix dissabte entre les 8.30 i les 11.00h del matí. A partir d’aquesta hora, els tiquets per a les racions de seitons i fideuà es podran aconseguir a 3€ a la mateixa Plaça Corsini fins a exhaurir existències. Aquesta degustació popular és una de les activitats programades en el marc de la campanya “Peix de Tarragona, tot un gust”.
 
Pel que fa la programació de dissabte a la tarda, l’interior del Mercat Central acollirà un tast de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona de 18.30 a 20.30h. L’activitat anirà a càrrec de l’enòleg tarragoní Pol Aluja i comptarà amb productes gastronòmics de la parada Albert Ribot del Mercat per acompanyar els diferents vins. L’objectiu d’aquest tast és explorar les interessants diferències entre les quatre D.O. de la província, creant una experiència divertida i enriquidora alhora. Els participants podran gaudir de quatre estils ben diferents, cadascun d’ells representant les característiques úniques de les seves respectives D.O. A banda de la sessió d’aquest dissabte, s’ha programat també un segon tast de vins el dissabte 27 d’abril. Les entrades dels tasts tenen un cost de 25€ i es poden adquirir a www.entradium.com.
 
La presentació dels actes del 7è aniversari del Mercat ha anat a càrrec de la presidenta de l’empresa de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; i ha comptat també amb la participació del vocal de l'Associació Peix Blau CATSUD-Tarragona, OPP'92, Josep Miquel Budesca; de l’enòleg Pol Aluja; de l’il·lustrador Edu Polo; i de representants dels paradistes del Mercat Central. Montse Adan ha convidat a tothom a participar de les activitats d’aquest dissabte assegurant que “el Mercat és un epicentre social i comercial obert a tota la ciutadania i que rep aproximadament uns 60.000 visitants setmanals. Com no podia ser d’una altra manera, volem celebrar aquests 7 anys de la mà dels tarragonins i tarragonines que durant tant de temps fan confiança al producte local i de proximitat. Serà una jornada gastronòmica diferent i lúdica que servirà alhora per començar a acomiadar el temps de Quaresma i agafar forces per celebrar plegats la Pasqua al mercat”. Adan ha volgut posar en valor també algunes xifres de l’any passat al Mercat Central, entre les que destaquen les més de 60 activitats realitzades, la vintena de complicitats amb entitats i associacions de la ciutat, la quinzena d’exposicions acollides, així com la consolidació de la tendència ascendent dels perfils digitals del Mercat.
 
 
El Mercat Central, preparat per Pasqua
L’activitat no s’atura i un cop celebrat dissabte el 7è aniversari, el Mercat Central ja es prepara per Pasqua. Com a novetat d’enguany, un grup de 12 pollets de Pasqua de gran format s’amagaran entre els passadissos i parades del Mercat Central, amb l’objectiu que els nens i nenes siguin capaços de trobar-los durant les seves visites al Mercat. A més, s’han dissenyat divertides postals de Pasqua que els paradistes distribuiran als més petits per tal que aquests puguin dibuixar o escriure missatges d’agraïment als padrins i padrines quan els entreguin la seva mona. Les il·lustracions dels pollets del Mercat ha anat a càrrec de l’il·lustrador tarragoní Edu Polo, i s’afegeixen així al conjunt de personatges de l’imaginari popular català que el Mercat Central posa en valor des de fa anys, com la Vella Quaresma i l’Home dels Nassos.
 
Per últim, i pel que fa la vessant més gastronòmica durant els dies de Pasqua, les parades del Mercat Central ja estan a punt per oferir com cada any les mones als padrins i padrines i també tots els ingredients necessaris per a preparar-les a casa. Des de les mones més tradicionals fins a les més dolces i contemporànies, qualsevol opció es podrà aconseguir durant les properes setmanes a les parades del Mercat.

mona 7 anys mc

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

tres tombs mercat central
14/03/2024

Els Tres Tombs se celebraran diumenge amb la novetat d'un carro adaptat a persones amb mobilitat reduïda

L’interior del Mercat Central acull enguany l’exposició d’una carreta de principis del segle XX amb un bot de pesca domèstica. Dissabte el matí la Plaça Corsini acollirà el tradicional sorteig de la panera dels Tres Tombs.

Ves a la noticia
Aparcament Corsini
14/03/2024

L'Aparcament Corsini actualitza les seves tarifes

S'equiparen així a les tarifes de la resta d'aparcaments municipals aprovades per l’Ajuntament de Tarragona.

Ves a la noticia
actes aniversari MC
12/03/2024

El Mercat Central celebra dissabte el 7è aniversari amb una degustació popular i un tast de vins

L’OPP Peix Blau Tarragona cuinarà 1000 racions de fideuà i de seitó fregit el migdia a Plaça Corsini. A la tarda, l’enòleg tarragoní Pol Aluja oferirà un maridatge de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona a l’interior del Mercat. Una dotzena de pollets de gran format il·lustrats per Edu Polo serà un dels reclams infantils durant els dies de Pasqua al Mercat.

Ves a la noticia