02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

txaber mercat central

El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
 
La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada per tal promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.
 
 
Catorze opcions diferents
Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades amb un cartell indicatiu.
 
La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans/es de Tarragona com a turistes.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

panellets
21/10/2024

Inscripcions al I Concurs de Panellets

Dissabte 26 octubre d’11.30 a 13.30 hores, a la Plaça Corsini i amb inscripció prèvia, es durà a terme el I Concurs de Panellets. Hi haurà dues categories (infantil i adults).

Ves a la noticia
pastís braç
17/09/2024

El pastís del Braç de Santa Tecla arribarà enguany al Mercat de Torreforta, passant abans per Plaça Corsini

El tradicional pastís comptarà enguany amb la complicitat de pastisseries de la ciutat i per primera vegada es repartirà també a Ponent. El dimecres 18 de setembre les racions es distribuiran a Plaça Corsini i el divendres 20 serà el torn del Mercat de Torreforta.

Ves a la noticia
obres mt
12/09/2024

El Mercat de Torreforta rehabilitarà la seva façana i millorarà l'eficiència energètica de l'edifici

Entre les actuacions destaquen la reparació de la coberta, l’aïllament tèrmic de la façana, la renovació del sistema de climatització i la instal·lació de nova il·luminació LED. És una acció del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia