21/09/2023

El termini per adjudicar noves parades als mercadets tanca amb 79 persones interesades

69 propostes corresponen a noves adjudicacions mentre que 10 són per transmissions de parades actual.
La ciutat compta amb un total de 10 mercadets diferents que munten sis dies a la setmana.


Mercadet de Corsini

El termini de presentació de propostes del procés d’adjudicacions i transmissions de parades als mercadets de la ciutat ha tancat amb un total de 79 persones interessades. Aquest procediment, que ha tancat aquest mes de setembre, pretén ocupar parades que actualment estan lliures o que vulguin ser transmeses, i forma part del procés de regulació i ordenació que l’empresa de Mercats de Tarragona està impulsant als mercadets de venda no sedentària des de 2021. De les 79 propostes rebudes, 69 corresponen a noves adjudicacions de parades mentre que 10 són per transmissions de parades actuals.

La presidenta de l’empresa de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha destacat que “les quasi 80 propostes rebudes en aquest nova licitació evidencien que els mercadets de la ciutat continuen sent atractius i referents a tot el territori. Un dels objectius principals de l’empresa de Mercats és continuar treballant per construir uns mercadets més amables per a paradistes i ciutadans i en aquest sentit, des de fa temps hem impulsat als deu mercadets de la ciutat, diverses accions de millora vinculats a la neteja, recollida selectiva, seguretat, dinamització comercial, comunicació o digitalització, entre d’altres”.

4 concursos en 4 anys
D’altra banda, cal destacar que en els darrers 4 anys s’han obert 4 concursos d’adjudicacions i transmissions de parades als mercadets municipals amb l’objectiu de facilitar al màxim tant la incorporació de nous paradistes com la transmissió de parades actuals en casos de jubilacions o similars. A més, des de l’empresa de Mercats s’està treballant actualment en una nova ordenança municipal que pretén flexibilitzar encara més les adjudicacions i transmissions de parades.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Projecte envelat NUA Arquitectes
23/10/2023

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMPRESA DE MERCATS DE TARRAGONA APROVA ENCARREGAR UN NOU AVANTPROJECTE D’HUMANITZACIÓ DE LA PLAÇA CORSINI

Es tracta de la proposta “L’envelat”, presentada per NUA Arquitectes, Lligams i Elisenda Rosàs, i que va quedar en segona posició al concurs d’idees

Ves a la noticia
expo aliments
05/10/2023

El Mercat Central acull l'exposició de gran format "Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant els aliments de manera solidària"

Pretén sensibilitzar sobre el malbaratament sistemàtic d’aliments i la tasca d’aprofitament que duen a terme els bancs dels aliments i altres entitats. La Plaça Corsini acollirà dissabte 7 d’octubre el Gran dinar d’Aprofitament, un àpat obert, gratuït i elaborat amb aliments recuperats.

Ves a la noticia
Congrés de Mercats
03/10/2023

Tarragona acollirà per primera vegada el Congrés de Mercats Municipals de Catalunya el proper 20 de novembre

Aquesta 4a edició se celebrarà al Palau de Congressos de la ciutat i hi assistiran paradistes, representants i tècnics d’aquests equipaments comercials. La jornada girarà entorn la sostenibilitat i la innovació als mercats municipals i inclourà una visita al Mercat Central. Està impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i comptarà enguany amb la col·laboració de l’empresa de Mercats de Tarragona.

Ves a la noticia