10/05/2024

La fira d'abril a Bonavista supera els 65.000 visitants

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva de la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització.

Durant sis dies les cinc casetes instal·lades han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art.

fira d'abril 2024

La Fira d’Abril a Bonavista va tancar ahir diumenge la seva 30a edició amb un balanç de xifres rècord, més de 65.000 persones han gaudit de la Fira i de la Fira d’atraccions des del dimarts 30 d’abril fins al diumenge 5 de maig.

La presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, destaca que “hem recuperat la Fira d’Abril pensada per a la ciutadania, escoltant a associacions i entitats i el resultat amb el nou format i la nova ubicació ha estat encertat”.  

Durant els sis dies de celebració el recinte ubicat a l’aparcament asfaltat del Mercadet de Bonavista ha comptat amb un dispositiu de seguretat i control d’accés a la fira, “ha garantit que tothom hagi pogut gaudir de la Fira de forma segura. I aquesta era una de les prioritats per a l'organització.” afegeix Montse Adan. 

Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva que ha tingut la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. 

En els pròxims dies hi ha previstes reunions tècniques entre l’organització i les entitats participants per tal de fer balanç final d’aquesta edició de la Fira, compartir valoracions, alhora que es començarà a treballar en sinergies per a l’impuls de l’esdeveniment en la 31a edició. Des de Mercats, de cara a la propera edició ja es treballa per obrir la Fira a més entitats, aconseguir més projecció com a referent de fires d’abril de Catalunya, i atreure més visitants de fora del territori.

Les casetes, identitat i ànima de la Fira

Casa Andalucía de Tarragona, Associació de Veïns de Bonavista, Club Cultural Bonavista, AAVV Progresista de Torreforta i Resistencia Bandera Negra han estat les cinc entitats participants. Durant sis dies han estat l’ànima de la Fira esdevenint el punt de trobada i convivència de ciutadania i visitants amb una amplia oferta gastronòmica, musical i d’art. 

L’Associació de Veïns de Bonavista ha estat la guanyadora del concurs de xarxes socials que ha organitzat Mercats de Tarragona a la caseta millor decorada, el premi és un pastís d’aniversari de la Pastisseria Velvet, que ha fet expressament, amb motiu del 30è aniversari de la Fira. 

Nou model, nova distribució i nova ubicació 

Enguany la Fira d’Abril ha estrenat una nova ubicació en un recinte de 13.000 m2 i ha permès poder encabir tota l’oferta cultural, gastronòmica i d’oci, alhora que ha garantit l’accessibilitat a tothom. 

Un dels èxits d’aquesta 30a edició de la Fira d’Abril ha estat el nou format de distribució de la Fira amb un ampli passadís central de 12 metres d’ample i 100 metres de llarg, i amb la disposició de les casetes col·locades a banda i banda del passadís central. Tanmateix, la instal·lació d’un escenari central cobert i professional ha permès acollir tota programació musical nocturna amb artistes del territori, i de la resta de l’Estat. 

Durant les tardes de la Fira l’escenari s’ha cedit a sis escoles de dansa i associacions que han reunit a 400 alumnes actuant a l’escenari. 

Més informació a: mercatsdetarragona.cat

  • Adjuntem fotografies d'Ari Lucena

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

mercadet forum
12/07/2024

Surt de nou a licitació la creació d'una ruta urbana entre mercats, mercadets i punts identitaris de la ciutat

A través de la tècnica del storytelling s’enllaçaran els punts d’interès amb una història ficcionada amb referències patrimonials i relats reals. És una de les accions del projecte Tarragona Centre Comercial Obert, finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia
peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia