15/11/2023

La plaça Corsini tornarà a viure la fira de l'oli nou amb la 23a Fira de l'Oli DOP Siurana

La cita d’enguany serà el 24 i 25 de novembre i comptarà amb la participació de més d’una desena de cooperatives representants de comarques de Tarragona
Les parades del Mercat Central repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli”

Presentació DOP Siurana

La Fira de l’Oli Nou DOP Siurana arriba a la plaça Corsini el divendres i dissabte, 24 i 25 de novembre. El certamen està organitzat pel Consell Regulador de la DOP Siurana, Grup Unió i Mercats de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre. 

 

L’acte de presentació ha tingut lloc avui al Mercat Central de Tarragona i ha comptat amb la presència de la presidenta de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; el president de la DOP Siurana, Antoni Galceran; el vicepresident del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Pere Joan Salas, la presidenta de la secció de socis de la Verge de la Pietat del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Isabel Fuentes, i el president del Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona, Josep Maria Solanes. 

 

Montse Adan ha destacat que “la plaça Corsini torna a ser epicentre d’una de les fires més tradicionals de la nostra ciutat, com és la Fira de l’Oli Nou DOP Siurana, i és un orgull per l’empresa Mercats contribuir-hi”. També ha posat en valor que l’oli “és tradició, història i territori. És un producte de proximitat, saludable, de qualitat, amb un impacte en la dinamització dels comerços de l’entorn”. 

 

Antoni Galceran ha remarcat el vessant divulgatiu de la fira i el seu caràcter festiu, l’objectiu és aconseguir que els visitants participin de les activitats i en gaudeixin, que degustin diferents olis i els puguin valorar, en definitiva, que la gent vingui a gaudir d’aquesta festa i marxi coneixent i valorant més l’oli extraordinari del territori. 

 

Programa d’activitats per a tots els públics 

Durant dos dies, la plaça Corsini donarà la benvinguda a l’oli nou i reunirà alguns dels productors més importants de la DOP Siurana, de 4 comarques de la DOP. 

 

Com és habitual, les parades del Mercat Central de Tarragona s’impliquen en aquesta consolidada cita i repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli” que tindrà lloc el dissabte 25 a la tarda. Els visitants de la Fira de l’Oli DOP Siurana de Tarragona podran tastar l’oli, i al mateix temps, gaudir d’un programa ampli d’activitats per a tots els públics com la sessió de vermut, que es complementarà amb la recaptació de diners per al Banc dels Aliments, tallers infantils i els tallers de tast d’oli. 

 

Com a novetat d’aquesta edició destaca la presentació del llibre ‘El gust del saber’, a càrrec de l’alumnat de l’Institut Pere Martell i l’Associació de Persones Grans del Pere Martell. Una altra de les novetats d’enguany és el ‘Joc de l’Oli’ concebut per a petits i grans perquè tothom pugui gaudir-ne, independentment dels coneixements que es tinguin sobre el món de l’oli d’oliva verge extra.

 

I també destaca el ‘Tast control’ una aplicació molt senzilla per a valorar els atributs bons: afruitat, amarg o picant dels diferents olis que es vagin tastant, a través del mòbil, i que permetrà tenir els diferents resultats guardats.

 

Enguany es realitzaran sortejos de lots d’oli per les compres del producte a la fira. Els participants en l’activitat del ‘Tast control’ també podran participar en el sorteig de lots d’oli. 

 

 

Una nova edició solidària 

Una edició més i ja en van vuit, la Fira de l’Oli nou de Tarragona serà solidària amb el Gran Recapte del Banc dels Aliments. La recaptació del vermut del dissabte anirà íntegrament al Banc dels Aliments.

 

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Gremi de pagesos de St. Llorenç i St. Isidre; el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Fons Europeu de Desenvolupament Rural i PDR 2022. 

 

 

Dates i horaris:

Divendres 24 de novembre, d’11 a 14 h i de 16.30 h a 21 h

Dissabte 25 de novembre, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. 

La inauguració de la 23a Fira de l’Oli de la DOP Siurana és el 24 de novembre, 17 h.

 

(fotografia : Jesús Bielsa)

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

peix
05/07/2024

Tret de sortida de la campanya de promoció del peix fresc al Mercat Central

Durant els divendres i dissabtes de juliol es cuinaran gratuïtament al Mercat catorze varietats de peix diferents. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
txaber mercat central
02/07/2024

El Mercat Central promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu oferint servei de degustació gratuït

El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, serà l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte. La iniciativa compta amb la participació del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

Ves a la noticia
next
01/07/2024

El programa "Ets Emblemàtic" amplia el termini d'inscripció de comerços fins el 10 de juliol

Va dirigit a parades, negocis i comerços de la ciutat amb l’objectiu d’identificar establiments singulars. L’acció forma part del projecte ‘Tarragona Centre Comercial Obert’ finançat per la Unió Europea amb fons Next GenerationEU.

Ves a la noticia