21/03/2023

Les paraules tarragonines dels aliments, protagonistes al Mercat Central i al Mercat de Torreforta

El Centre de Normalització Lingüística de Tarragona exposa tres cartells divulgatius per posar en valor el vocabulari de la ciutat. Inclouen una relació de productes típics de mercat i les seves corresponents variants tarragonines.

català mercats

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta compten des de fa uns dies amb tres cartells divulgatius de vocabulari tarragoní. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de Tarragona que té per objectiu posar en valor la manera singular de parlar i de descriure la realitat que existeix a casa nostra.


Concretament, els cartells inclouen una relació de productes típics de mercat com el gadaganc, l'aubercoc, la vellana, la bajoca o la llangonissa, entre molts altres. En negreta s’indica la manera com es diu a Tarragona i, en cas que aquesta no sigui normativa, s'hi inclou el mot normatiu de color gris.


Al Mercat Central els suports es troben exposats a les parets interiors, just al costat dels dos accessos principals, a Plaça Corsini i carrer Colom, mentre que a Torreforta el cartell està ubicat a la paret mirall del costat de la parada de fruites i verdures Marc i Roser.


El CNL de Tarragona ha preparat activitats didàctiques per als alumnes dels seus cursos de català, també té previstes diverses accions de divulgació a través de les xarxes socials i una presentació lúdica per al Mercat Central mateix.

ALTRES NOTÍCIES QUE ET PODEN INTERESSAR

Congrés de Mercats de Catalunya a Tarragona
16/11/2023

Tarragona acull el 4t Congrés de Mercats Municipals de Catalunya

Els nous hàbits del consumidor o una millor integració de la sostenibilitat i la innovació en l’estratègia d’aquest canal comercial, entre els temes centrals de la trobada

Ves a la noticia
Presentació DOP Siurana
15/11/2023

La plaça Corsini tornarà a viure la fira de l'oli nou amb la 23a Fira de l'Oli DOP Siurana

La cita d’enguany serà el 24 i 25 de novembre i comptarà amb la participació de més d’una desena de cooperatives representants de comarques de Tarragona Les parades del Mercat Central repartiran les butlletes del tradicional sorteig “El teu pes en oli”

Ves a la noticia
Cursa Sant Silvestre i campanya donació Sang Silvestre
13/11/2023

Arrenca la 19a Cursa Sant Silvestre i la 6a campanya de donació 'Sang Silvestre'

El Mercat Central de Tarragona ha acollit, un any més, la presentació d’aquesta tradicional cursa popular i serà el punt de recollida dels dorsals del 29 al 30 de desembre. La cursa es farà el 31 de desembre i per sisè any consecutiu torna la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Tarragona, la ‘Sang Silvestre’

Ves a la noticia